Nieuws

Frank Heijnens is beschikbaar!

In 2021 is er tijd genomen om al trekkend en kamperend in de natuur nieuwe wegen te verkennen in Zweden. Terugkijkend is het zo goed bevallen dat we in het voorjaar van 2022 op herhaling gaan!

Met het doel om een fijne plek in het midden van Zweden te vinden om te wonen en te werken.

In 2021 heb ik mij door deze ontwikkelingen zakelijk bezig gehouden met vooral kortlopende adviesopdrachten. Ervaring heeft hierbij ook geleerd dat ook op grotere afstand contacten en werkzaamheden digitaal onderhouden kunnen worden.

De komende maanden tot en met maart ben ik in Nederland, en geheel beschikbaar voor nieuwe vraagstukken en opdrachten!  Ik denk hierbij aan:

·         het verzorgen van second opinions bij technisch-juridische dossiers,

·         het invullen van tijdelijke projectondersteuning, projectleiding/projectmanagement,

·         het verzorgen van directievoering voor kort durende projecten,

·         het bieden van inhoudelijke ondersteuning in de organisatie als gevolg van interne vacature(s), ziekte etc.

Verder ben ik op dit moment bezig met het leren van de Zweedse taal.

Mogelijk dat een connectie / relatie vanuit het vakgebied in Zweden daardoor ook zeer interessant is.

Kortom, ik sta open voor ontwikkelingen en werkzaamheden, ik hoor het graag! 

 

Second Opionion en advies bij een lopend bodemdossier

Een belangrijk onderdeel van het werk van Heijnens Milieuadvies op dit moment bestaat uit het beoordelen van bodemdossiers.

Vaak zijn het dossiers die technisch en/of juridisch zijn vastgelopen (soms ook letterlijk) waardoor er geen zicht meer is op een oplossing en uitvoering. Heijnens Milieuadvies is in staat vanwege ervaring en overzicht deze dossiers weer vlot te trekken. Naast het leveren van technisch advies behoort ook samenwerking met juristen-advocaten tot de mogelijkheden. Voor verschillende opdrachtgevers is door het verzorgen van second opinion en het leveren van technisch advies gekomen tot oplossing.

Daarbij helpt het enorm dat Heijnens Milieuadvies beschikt over een groot netwerk bij zowel bevoegde gezagen, Omgevingsdiensten, adviesbureaus en aannemers.

U kunt zich altijd vrijblijvend en vertrouwelijk melden met een dossier!

Heijnens Milieuadvies - Frank Heijnens- helpt u graag verder.

Wettelijke zorgplicht bij bodemverontreiniging

In toenemende mate wenden opdrachtgevers zich bij Heijnens Milieuadvies bij bodemverontreinigingen die onder de zogenaamde zorgplicht van de Wet bodembescherming (artikel 13) vallen. Dit zijn verontreinigingen die na 1987 zijn ontstaan. Uitgangspunt van de overheid is om deze verontreinigingen in principe in zijn geheel te saneren. Heijnens Milieuadvies heeft voor deze "zorgplichtprojecten" in overleg met en met goedkeuring van het bevoegd gezag effectieve en betaalbare oplossingen  en saneringen bereikt voor bedrijven.

Graag adviseert Frank Heijnens u hier over vrijblijvend.

Bevoegde gezagen - netwerk

In Nederland zijn er veel bevoegde gezagen (provincies-gemeenten (grote steden) - omgevingsdiensten) die "gaan" over bodemverontreiniging. 

Door de langjarige werkervaring in het bodem vakgebied met projecten in geheel Nederland beschikt Heijnens Milieuadvies vaak over goede persoonlijke contacten binnen deze bevoegde gezagen. 

Ook is een groot landelijk en regionaal netwerk opgebouwd met milieuadviesbureau's,  aannemers en juristen/advocaten die het vak verstaan.

Ervaring leert dat dan in korte tijd efficient tot resultaat gekomen kan worden in lastige dossiers / projecten.