Nieuws

Frank Heijnens is beschikbaar via het Zweedse bedrijf H-kvadrat! 

In 2021 is er tijd genomen om al trekkend en kamperend in de natuur nieuwe wegen te verkennen in Zweden. Terugkijkend is het zo goed bevallen dat we in het voorjaar van 2022 op herhaling zijn gaan!

Met het doel om een fijne plek in het midden van Zweden te vinden om te wonen en te werken.

Dat is gelukt! In juni 2022 ihebben we ons plekje gevonden. In Jämtland, Midden Zweden dus.  

Helaas was het huis niet meer te redden en hebben we op een andere plek een oud timmerhuis gekocht. In de winter en het vroege voorjaar 2023 is het huis uit elkaar gehaald, verhuisd en weer opgebouwd.

Sinds april 2023 zijn we druk in de weer geweest het huis verder op te bouwen en af te werken en zijn we ook definitief geemigreerd.

Helaas mag Heijnens Milieuadvies dan niet meer voortbestaan in Nederland na emigratie 

Vandaar dat in Zweden het bedrijf H-kvadrat is opgericht. Om de advisering voor opdrachtgevers in Nederland voort te kunnen zetten. 

Dat dat werkt blijkt wel uit de nu lopende opdrachten voor gemeente Utrecht, gemeente Deventer met diverse projecten,  CROW, verzinkerij, en particulier! Op afstand werken is tegenwoordig heel goed mogelijk en periodiek kom ik natuurlijk ook weer graag in Nederland. 

Second Opionion en advies bij een lopend bodemdossier

Een belangrijk onderdeel van het werk van H-kvadrat op dit moment bestaat uit het beoordelen van bodemdossiers.

Vaak zijn het dossiers die technisch en/of juridisch zijn vastgelopen (soms ook letterlijk) waardoor er geen zicht meer is op een oplossing en uitvoering. H-kvadrat is in staat vanwege ervaring en overzicht deze dossiers weer vlot te trekken. Naast het leveren van technisch advies behoort ook samenwerking met juristen-advocaten tot de mogelijkheden. Voor verschillende opdrachtgevers is door het verzorgen van second opinion en het leveren van technisch advies gekomen tot oplossing.

Daarbij helpt het enorm dat H-kvadrat beschikt over een groot netwerk bij zowel bevoegde gezagen, Omgevingsdiensten, adviesbureaus en aannemers.

U kunt zich altijd vrijblijvend en vertrouwelijk melden met een dossier!

H-kvadrat- Frank Heijnens- helpt u graag verder.

Wettelijke zorgplicht bij bodemverontreiniging

In toenemende mate wenden opdrachtgevers zich bij H-kvadrat bij bodemverontreinigingen die onder de zogenaamde zorgplicht van de Wet bodembescherming (artikel 13) vallen. Dit zijn verontreinigingen die na 1987 zijn ontstaan. Uitgangspunt van de overheid is om deze verontreinigingen in principe in zijn geheel te saneren. H-kvadrat heeft voor deze "zorgplichtprojecten" in overleg met en met goedkeuring van het bevoegd gezag effectieve en betaalbare oplossingen  en saneringen bereikt voor bedrijven.

Graag adviseert Frank Heijnens u hier over vrijblijvend.

Bevoegde gezagen - netwerk

In Nederland zijn er veel bevoegde gezagen (provincies-gemeenten (grote steden) - omgevingsdiensten) die "gaan" over bodemverontreiniging. 

Door de langjarige werkervaring in het bodem vakgebied met projecten in geheel Nederland beschikt H-kvadrat vaak over goede persoonlijke contacten binnen deze bevoegde gezagen. 

Ook is een groot landelijk en regionaal netwerk opgebouwd met milieuadviesbureau's,  aannemers en juristen/advocaten die het vak verstaan.

Ervaring leert dat dan in korte tijd efficient tot resultaat gekomen kan worden in lastige dossiers / projecten.

  Artikel over Frank Heijnens in blad van de vereniging van afgestudeerden juli 2022